Довга сімейна історія: інтерв'ю з президентом Алмазу Олександром Романчуком, Свіжа розмова з ветераном KSL, KSL Ukraine. Офіційний сайт

Новина

06.08.2023

Довга сімейна історія: інтерв'ю з президентом Алмазу Олександром Романчуком

06.08.2023

Довга сімейна історія: інтерв'ю з президентом Алмазу Олександром Романчуком


Скільки ж періодів було в історії Алмазу: різні склади, формації та різні досягнення. Розкажіть про історію своєї команди, яка однією з перших увійшла до сім'ї KSL.

В нашої команди дійсно було декілька періодів існування. KSL став першим турніром, в якому ми прийняли участь після свого відродження в Києві, адже сама команда з Житомирської області. Дебютували у форматі 5Х5. На початку були не дуже високі результати, часто поступалися з великим рахунком. Але на наступний розіграш ми заявилися на формат 8Х8. Там ми пробували різні склади, проводили експерименти. Однак і тут нам було доволі важко, оскільки KSL набирала оберти, популярності і разом з цим швидко зростала конкуренція. 

Після певної паузи ми знову зробили ставку на формат 5Х5, адже тут ми могли сформувати дійсно боєздатний колектив. Кадрові зміни сталися і у форматі 8Х8, що дало змогу закріпитися на певному рівні. Тим не менше, зростання не спостерігалося, ми топталися на місці.

Тому, щоб змінити цю ситуацію, було прийняте рішення радикально змінити склад. Зібрати колектив легко, але керувати ним набагато складніше. В нас був ряд важких поразок, але ми не опускали руки і вирішили остаточно зосередитися на форматі 5Х5. 

Ми задоволені, що зробили саме такий вибір, адже тепер Алмаз став дійсно конкурентноздатним колективом, який змагається за призові місця. Сформувався кадровий фундамент команди. Частково це були гравці, які колись йшли з колективу, але ми змогли знову знайти спільну мову і вони повернулися до нашої команди. 

На цьому шляху головною мотивацією для нас стала любов до футболу та бажання перемагати. В нашому зростанні важливу роль зіграли суперники: завдяки ним ми росли технічно та розумово і тепер маємо відповідний результат. 

Тому, незважаючи на різні періоди в нашій історії, команда продовжує розвиватися і ставити перед собою високі задачі.

Які завдання ставить перед собою команда? 

Коли починався чемпіонат, ми були засмучені, що не вдалося увійти навіть у трійку призерів в минулому розіграші, хоча задача стояла змагатися за золото. Ми сформували дві четвірки, які мали тримати інтенсивність протягом кожного матчу. Наразі завдання одне - втриматися на першому місці та здобути чемпіонство.

Кого ви могли б назвати своїми принциповими суперниками? Адже за стільки років у вас мали сформуватися персональні протистояння.

Принципових суперників було в нас доволі багато, адже ми виступаємо в KSL довго та в різних форматах. Так як основний формат для нас - 5Х5, то і оберу команди звідти, ті, з якими було приємно грати та за якими цікаво спостерігати. Першими виділю Phantom. У протистояннях з ними завжди була інтрига, високі швидкості, цікаві сценарії ігор. 

А за останні 2 розіграші я маю додати команду Тельбін, яка є сильним футбольним Колективом. Їм вдалося перемогти у пам'ятній очній зустрічі, де ми в важкій насиченій грі на останніх хвилинах пропустили вирішальний м'яч. Тому було приємно потім взяти реванш у дуелі з гідним суперником! :) 

Окремо хотів би сказати, що ми поважаємо кожного суперника: на полі ми конкуренти, але за його межами залишаємося товаришами.

Хто на вашу думку є головною зіркою Алмазу за весь період?

Дуже важко відповісти на це питання, але я спробую. Візьму хлопців, які з нами з початку існування Алмазу. Якщо в плані техніки, вміння вести партнерів за собою та контролювати гру, то відмічу Марченкова Кирила. Він багато допомагав мені і поза футбольним полем. Також дуже додав Хоменко і став дійсно сильним гравцем.


У свій час ми гарно провели час у співпраці: ви коментували матчі KSL. Що можете сказати про цей досвід? 

Я дуже вдячний організаторам за можливість коментування футбольних матчів. Якщо так взяти, KSL став першим масштабним чемпіонатом, де я почав займатися цією справою. Виходило по-різному, десь добре, десь не так, але це така справа. Емоції від співпраці були виключно позитивними, тому що я бачу як зростає ліга, в тому числі бачу, що є прекрасні коментатори, яких дуже приємно слухати. Є і такі, яким ще потрібно працювати, але в цілому з мого погляду рівень коментаторів в KSL на високому рівні. Частину хлопців знаю особисто, але спостерігаю і нові обличчя, що також інтригує. 

В цілому досвід коментування в KSL був для мене виключно позитивним та став поштовхом, який дав змогу займатися цим ремеслом і в інших турнірах та чемпіонатах і врешті-решт зрости як незалежному коментатору. Я брав приклад з інших комментаторів KSL і в цьому плані це також було дуже корисно. Побачимо, як воно складеться, але, можливо, ми з KSL будемо знову співпрацювати у цьому напрямі :)

Яким є Олександр Романчук як президент команди після поразок? А яким він стає після перемог?

Олександр Романчук при поразках і перемогах буває різним :) Звичайно, я засмучуюся всім невдачам і часто буваю дуже емоційним, як президент клубу. Іноді можу зробити доволі гострі зауваження, незалежно від статусу гравця. Але і перемоги, і поразки ми ділимо разом. Завжди треба вміти знайти правильні слова, як для всього колективу, так і для окремих гравців.


Бліц. Ваш улюблений гравець в дитинстві?

У свій час я кайфував від гри Андрія Шевченко. Для мене тоді не було кращого футболіста.

Назвіть кому б дали звання найкращого гравця літніх змагань в вашій команді?

Марченко.

Реал Мадрид або Барселона?

Реал.

Хет-трик по голам чи асистам?

По асистам.

Яка команда виграє ЛЧ в наступному сезоні? Питання на інтуїцію.

Ман Сіті. 

Склад Алмазу у 2020 році чи теперішній?

Важко порівнювати, ці склади непропорційно приймали участь у різних форматах... Ну добре, я оберу теперішній склад, бо з цими хлопцями ми вже разом більше 5 років і це дорого коштує. Хоча і в тому складі мені згадуються дуже гідні люди, такі як Лукаш Олександр та Лукаш Владислав, які допомагали будувати той колектив.