Ціль лише на вершині: інтерв'ю з тренером «‎Апогею» Владиславом Колбасюком, Ціль лише на вершині: інтерв'ю з тренером «‎Апогею» Владиславом Колбасюком, KSL Ukraine. Офіційний сайт

Новина

20.07.2023

Ціль лише на вершині: інтерв'ю з тренером «‎Апогею» Владиславом Колбасюком

20.07.2023

Ціль лише на вершині: інтерв'ю з тренером «‎Апогею» Владиславом Колбасюком

Футбольний клуб «‎Апогей»‎ в форматі 8х8 було створено у 2017 році. Загалом проект команди має довгу історію існування на теренах футбольного Києва. Пращуром клубу є ФК «Парма»‎ (Київ), яка була заснована у 2001 році, клуб є асоційованим членом Федерації футболу міста Києва. З початку створення і до 2012 року команда грала у форматі 11х11. Після деяких перетрубацій, з 2013 року ФК «‎Парма»‎ Київ функціонує лише для молодих вихованців, доросла команда припинила своє існування. Відтоді свій початок взяв ФК «‎Апогей»‎, який виступав у змаганнях з пляжного футбол, футзалу та міні футболу у місті Києві. Загалом у команди є багато досягнень та перемог за всю історію існування. Школа ФК «Парма» (Київ) випустила немало вихованців, які виступають у професіональних командах з футболу, а також в кращих аматорських колективах міста Києва. 

- Вітаємо. Як команда оцінює завоювання бронзових медалей в Premier League 8Х8? Це успіх для вашого колективу?

Завоювання бронзових медалей оцінюємо як незадовільне, так як ставимо перед собою лише максимальні завдання. Вважаю, що в цих змаганнях це нам під силу. Доказом цього є завоювання Кубку KSL та зимового Кубку. До речі, на мою суб'єктивну думку, вважаю той зимовий кубок за складом учасників сильнішим, ніж поточний літній чемпіонат.

- Опишіть особисті якості вашого президента Володимира Георгійовича. Що дає лідерство настільки досвідченої людини для команди? Адже він також часом безпосередньо виходить на футбольне поле :)

Володимир Георгійович - це взагалі людина, завдяки якій існує команда ФК «‎Апогей»  и «‎Апогей-2». Стосовно особистих якостей хотів би виділити те, що ця людина ніколи не залишить в біді. Знаю багато прикладів, коли він допомагав кожному, хто до нього звертався, в тому числі й особисто мені. А на футбольному полі - це взагалі щось особливе: людині пішов сьомий десяток, а він ще може дати фору молодим. Має неоціненний досвід. Він разом з усіма ходить на тренування, як і всі виконує вправи та настанови. Своїм прикладом показує, що таке справжній професіонал. Отже, вважаю, що і на полі він нам дуже допомагає.

- Назвіть ТОП-5 талановитих гравців за всю історію команди на ваш погляд?

Ну, по-перше, це вихованці нашої школи ФСК «‎Парма», яка є пращуром команди «‎Апогей». Це Глущук Юрій та Науменко Андрій. Глущук досі грає на високому рівні в команді «‎Епіцентр» в першій лізі чемпіонату України. Грав в юнацькій лізі чемпіонів у складі донецького «‎Шахтаря». Науменко взагалі вважаю найталановитішим футболістом, який не заграв на високому рівні, хоча непогано зарекомендував себе в пляжному футболі та футзалі.

Далі це Тищенко Максим, який був в структурі київського «‎Динамо», навіть підпускався під основну команду свого часу. Пограв професійно за такі команди як донецький «‎Олімпік» (Донецьк), «‎Чайка», «‎Рубікон», «‎Черкащина». 

Також Семен Дорош, який був вихованцем команди «Динамо» (Київ), в структурі якої пробув с 9 до 16 років. Потім перейшов в ДЮСШ-15, випускником якої в підсумку став. Виграв аматорський кубок України у складі команди «‎Чайка» та був у складі цієї ж команди учасником національного кубку України з футболу. 

Ну і завершу ТОП-5 Мельником Андрієм, який нещодавно підписав професійний контракт с командою «‎Хіт» (Київ). До речі, весь колектив ФК Апогей і Апогей-2 вітає Андрія з цією подією та бажає всього найкращого. 

- У літному сезоні «‎Апогей-2» йде на останньому місці. У чому причини?

Разом с президентом команди вирішили не заявляти «‎Апогей» на літній кубок, а замість них заявити дублюючий склад. Це було зроблено щоб подивитися на рівень команди «‎Апогей-2» в вищій лізі. Як то кажуть, набратися досвіду, побачити в яких компонентах команда відстає. Так як ми маємо намір із команди «‎Апогей-2» зробити добротний колектив, такий як и перший склад. Авжеж, в другому складі не має таких гравців як в першому, але є багато виконавців з бажанням та великим потенціалом.  Та і хоч команда «‎Апогей-2» посідає останню сходинку в найсильнішій лізі літнього кубка, вважаю ігри з суперниками вище класом підуть  в майбутньому на користь.

- Які плани у команди «‎Апогей» на майбутні змагання?

Плани команди Апогей - це чемпіонство в вищій лізі KSL. Та повторити досягнення в кубках .
До наших планів також входить підвищення загального рівня команди та спробувати взяти приклад з першого складу, зайнявши призове місце. 

- Як ви оцінюєте розвиток ліги KSL?

Ми рівно рік приймаємо участь в ваших змаганнях. Хоча вже встигли взяти бронзу в минулому літньому кубку, чемпіонство в зимовому кубку, чемпіонство в регулярному кубку та бронзу в чемпіонаті. Тому ваші змагання для нас фартові і дуже нам подобаються. Коментатори, організація, все на хорошу рівні . Також хочу виділити створення додатку KSL. Це дійсно щось нове і дуже гарна ідею. 

Із мінусів вважаю, що потрібно підвищувати рівень суддівства. Особливо на важливі матчі. Матчі кубка, хоча ми и виграли, але хочеться бути чесним: рівень суддівства в тих матчах фінальних стадій був нижче, ніж рівень команд на футбольному полі.

Ну и моє особисте побажання: хотілося, щоб були відеоогляди матчів, голів та найкращих моментів.